Värmen slår alla rekord i år?

Har du inte märkt av värmen ännu? Men det har de gjort i södra Europa, och i Asien fr a i Indien och närliggande länder.


Eller vad sägs om södra Spanien, där visade kvicksilvret 38,7 grader härom dagen, 15 grader över säsongsgenomsnittet. Nu tror man att sommartemperaturerna börjar en månad tidigare än de gjorde på 1980-talet. Och hur det påverkar skördar, vattentillgången med mera vet vi inget om ännu.

I såväl Australien som delar av Sydamerika, och även i Nordamerika slogs värmerekord. Eller vad sägs om att de i Australien i januari 2022, mätte upp en temperatur på 50,7° (i Onslow i delstaten Western Australia den 13 januari.) Och just nu pågår en värmebölja i Indien. Ett nytt värmerekord har mätts. Den nya rekordtemperaturen, 51 grader, mättes i Phalod i den nordliga delstaten Rajasthan på torsdagen. Och så där håller det på. Hur ska det bli i Europa och Sverige i sommar undrar man nu. Vi får hoppas på mer regn i hela Europa i alla fall. Redan för någon vecka infördes bevattningsförbud och förbud att fylla pooler i södra Frankrike. Och det är bara början.

Gillar du inte värme på semestern så är säkraste kortet att stanna hemma på Svemester i år igen.

EcoEducate är miljöutbildning på nätet.

Kolla:
https://www.dn.se/varlden/varmebolja-drar-in-over-vastra-europa/

https://www.hbl.fi/artikel/a9f393da-87c6-4943-9b3a-703681e8bb9f

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *